Theorie in praktijk brengen! / by Maria Nevels

In tegenstelling tot gisteren (regende pijpenstelen, echt weer om vooral binnen te blijven) was het vorige week heerlijk weer voor begin november. Aangezien ik vrij was heb ik daar nuttig gebruik van gemaakt. Niet alleen ben ik met de camera naar de Kennemerduinen geweest voor natuurshots maar ook ben ik de stad in gegaan om mijn camera weer iets beter te leren kennen. 

Om beweging vast te leggen moet je vooral dóen en spelen met je camera-instellingen. Niet alleen timing en sluitertijd zijn belangrijke factoren, als beginneling hoort hier ook geduld en een tikkeltje geluk bij om door te krijgen hoe het werkt. Ik had als lokatie hiervoor de straten rondom de Maagdenburg in Amsterdam gekozen. Straten waar veel fietsers doorheen crossen.

Fietser Maagdenbrug Amsterdam

Fietser Maagdenbrug Amsterdam

Zie hier een kleine greep uit het oefenmateriaal. Nog niet de beste shots, maar ik begin het door te krijgen! En het geeft toch een kleine kick als het lukt.

Een snelle fietser vastgelegd langs de grachten

Een snelle fietser vastgelegd langs de grachten

Het werd snel schemerig wat mij deed beslissen een andere lokatie op te zoeken voor een avondfoto. Ik besloot naar Nemo te gaan. Hier heb ik tijdens de zonsondergang nog mooie plaatjes kunnen schieten. 

Waterrad voor ingang Nemo

Waterrad voor ingang Nemo

Steiger naast Nemo aan de westkant

Steiger naast Nemo aan de westkant

Verlichting rondom het water van Amsterdam

Verlichting rondom het water van Amsterdam

Terwijl ik aan het water stond hoorde ik het verkeer achter me van de IJtunnel. Dit bracht me op het idee om nóg een stukje theorie voor het eerst in praktijk te brengen! Hoe zat het ook alweer.. hoe krijg ik die autolampen als slierten op de foto? Lange sluitertijd.. iso laag... Nog niet het gewenste resultaat geboekt (ik stond op tijd, snel geschoten) maar dat wordt een mooie uitdaging voor een volgende keer! Dan vanuit een ander punt en met iets meer tijd.

Verkeer van de IJtunnel in de avond

Verkeer van de IJtunnel in de avond

Zo, mijn allereerste blog! Op naar de volgende :-)

Maria