Turn on/off the Lights! / by Maria Nevels


Lightpainting is iets wat ook op mijn 2-do lijstje stond. 

 

Op zich niet erg moeilijk maar wel leuk om te weten hoe dit werkt. Goed nadenken wat je wil + hoé en maar uitproberen, daar komt het op neer. Grappig om te zien hoe het werkt.

Volgende keer een wat complexere uitwerking hiervan!

Vorige week vond het spektakel 'Turn on the Lights' plaats op de Dam in Amsterdam. Hierbij werden officieel de 600.000 lampjes van de Bijenkorf ontstoken. Dit ging gepaard met een grote lichtshow en acrobatische stunts. 

William Spaaij (musicalster) voegde zich ook aan de acrobaten toe. Hij durfde het aan om zich tussen 35 acrobaten aan een hijskraan te laten spannen, om vervolgens met volle borst 'Don't stop me now' van Queen te zingen en dat op die hoogte en in die kou. Want koud was het! Ondanks dat stond de Dam vol tot in de zijstraten. 

 

 

 

 

 

Het leek mij een leuke uitdaging om dit spektakel vast te leggen, maar de kou (trillende handen, geen statief) en de drukte maakten me het wel lastig. Kids konden alleen wat zien op de schouders van pa/ma. Ik was ook zeker niet de enige die van plan was om dit vast te leggen, al snel schoten voor mijn neus/lens de selfiesticks omhoog.

Volgende keer toch maar een plekje reserveren op de VIP tribune mét statief!