Fotoshoot kids / by Maria Nevels

Nieuwe maand.... nieuwe blog! 

De eerste kids fotoshoot kan ik ook afstrepen! Oud-collega Aleida benaderde me met de vraag of haar kids ook een keer voor mijn camera mochten staan. Start van mijn workflow die ik nu aan het ontwikkelen ben is het gebruik van Pinterest om elkaars ideeën te delen zodat je van elkaar weet wat je van de shoot verwacht. Op deze manier hadden we bij de start van de shoot al wat poses of eigenlijk settings in gedachten. Echt poseren met jonge kinderen is niet realistisch, kunst is om ze spelenderwijs en op die manier ook spontaan op de foto te krijgen met een bepaald idee in je achterhoofd. We besloten de shoot te laten plaatsvinden in de Soesterduinen, de kids kunnen daar lekker spelen zonder afgeleid te worden door bv verkeer etc. Ik was er zelf nog nooit geweest maar deze lokatie is echt een aanrader, een supermooi stukje natuur in NL! De kids waren al snel gewend aan mij, de oudste Castiël iets sneller dan Kian. Maar toen we eenmaal het woord 'bellenblaas' noemden ging ook Kian helemaal los! Klik hier voor de foto's van deze shoot en anders kidsfotoshoots.