2015 Een terugblik - 'Gelukkig... hebben we de foto's nog!' / by Maria Nevels

En toen was het alweer december... wat vloog het jaar weer voorbij! Een jaar die bij mij in het teken stond van iets waar ik me tot dusver nog nooit in had verdiept maar wat geeft het mij veel plezier en ontspanning. Fotografie: er is een nieuwe wereld voor me open gegaan!

Het hele jaar door heb ik verschillende shoots gedaan, van portretshoots in mijn fotostudio thuis tot fotoshoots op uiteenlopende lokaties buitenshuis. Alle met verschillende doeleinden/redenen; input voor persoonlijke websites, linkedIn, zwangerschap, geboorte, een bruiloft, herinnering voor het gezin etc. Maar ook voor mezelf ben ik veel op pad gegaan om theorie in praktijk te brengen en dat was ook de titel van mijn allereerste blog in 2014, door het gewoon te doen kom je er achter of het echt wat voor je is! :-)

Ik wil iedereen onwijs bedanken voor alle positieve reacties die ik het afgelopen jaar heb mogen ontvangen, echt superleuk. Dat motiveerde mij om verder te gaan en me verder te ontwikkelen.

De laatste maanden heb ik weinig gepost maar ik heb zeker niet stilgezeten. Ik had o.a. de opdracht om peuters te fotograferen van een peuterspeelzaal. Weer een nieuwe uitdaging die ik graag aan wilde gaan. Gelijk na deze shoot belandden mijn vriend en ik in een verhuizing wat altijd toch veel tijd en energie in beslag neemt (meer dan je van tevoren denkt) waardoor de fotografie even on hold stond inclusief blogs en plaatsing van foto's. Maar ik ben blij dat ik de draad nu weer kan oppakken!

Daar ging ik dan met mijn hele fotografie-inventaris (inclusief accessoires als ballonnen en bloemen) richting de peuters. Eerst wat afwachtend want een vreemde mevrouw met allerlei toeters en bellen, wat doet zij hier? Toen eenmaal de eerste peuter zich liet fotograferen was al snel duidelijk wat de bedoeling was. En.. nadat de peuters door hadden dat zij na afloop zo'n mooie ballon zouden krijgen stonden sommige zelfs in de rij, dé tip voor een peutershoot! :-) Na afloop had ik tijd over om de kids ook tijdens het spelen buiten te fotograferen voor de wat meer spontanere foto's. Niet alleen gingen de peuters vol trots naar huis met hun eigen ballon en waren de ouders nadien erg tevreden met het resultaat, ook ik ging met een glimlach op mijn gezicht naar huis, daarvoor doe ik het! Al met al een zeer geslaagde opdracht, zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

Foto's van de peutershoot staan tussen de overige foto's van kids, klik hier.

Een beetje vroeg maar Iedereen alvast een heel goed, gelukkig maar bovenal gezond 2016 toegewenst! En vergeet vooral geen leuke plaatjes te schieten, er wordt niet voor niets gezegd: 'Gelukkig... hebben we foto's nog!' :-) 

Binnenkort meer updates!

NB Vergeet niet mijn FB pagina te volgen, heb je al een like gegeven? Bij 100 likes verloot ik een portretshoot! www.facebook.com/marianevelsfotografie