Lanzarote / by Maria Nevels

In maart ben ik met hartsvriendin Jolanda een weekje naar Lanzarote gegaan. Gewoon, omdat we toe waren aan vakantie, ontspanning én omdat we even stil wilden staan bij onze 15 jaar hechte vriendschap!

We besloten vanaf Eelde te vliegen. In de trein naar Groningen zag ik mooie contrasten buiten (donkere wolken, zonlicht van de andere kant). Dus met de iphone een foto van geschoten (in een rijdende trein best een uitdaging) en gelijk opgestuurd naar rtlweer. Bij aankomst in Lanzarote bleek ondertussen dat de foto op tv was verschenen! Wat een leuke verrassing! Ik had het wel eens eerder geprobeerd maar de kans is erg klein in verband met de vele inzendingen. Tip: zie je een erg contrastrijke lucht, schieten en opsturen! Wie weet...

Eenmaal in Lanzarote aangekomen waren we al snel in de vakantiemodus. Helaas was het grotendeels bewolkt maar ondanks dat was het rond de 20 graden, een lekker temperatuurtje. Het eiland hebben we verkend met de auto en fiets, onderweg hebben we prachtige landschappen gezien. Hoewel het absoluut geen fotovakantie zou worden, heb ik toch na veel twijfel besloten mijn spiegelreflexcamera mee te nemen. Een kleine selectie volgt hieronder.