Genomineerd! by Maria Nevels

Ook dit jaar heb ik 5 foto's opgestuurd voor de Fotowedstrijd van 2015 waarvan 3 foto's genomineerd zijn! 

Vorig jaar waren 2 foto's genomineerd voor de Fotowedstrijd 2014. Ik had daar geen prijs voor ontvangen maar alle genomineerde foto's werden wel geplaatst in het Jaarboek van Fotowedstrijd 2014. Superleuk! Dit jaar mogen er zelfs drie foto's van mij in staan. Nóg leuker!

Onze kat JD doet het goed voor de camera want ook dit jaar valt zij in de smaak.

De tweede foto is van het Amsterdam Light Festival van 2015. Een typische Amsterdamse plaat gemaakt aan de gracht met zicht op de pakhuizen, de vele fietsen en de lichtstrepen van de rondvaartboten die langs de lichtkunstwerken varen.

En de derde foto is van mijn eerste zwangerschapsfotoshoot in de studio, het mooie silhouette van een hoogzwangere Janneke. 

Fotoshoot kids by Maria Nevels

Nieuwe maand.... nieuwe blog! 

De eerste kids fotoshoot kan ik ook afstrepen! Oud-collega Aleida benaderde me met de vraag of haar kids ook een keer voor mijn camera mochten staan. Start van mijn workflow die ik nu aan het ontwikkelen ben is het gebruik van Pinterest om elkaars ideeën te delen zodat je van elkaar weet wat je van de shoot verwacht. Op deze manier hadden we bij de start van de shoot al wat poses of eigenlijk settings in gedachten. Echt poseren met jonge kinderen is niet realistisch, kunst is om ze spelenderwijs en op die manier ook spontaan op de foto te krijgen met een bepaald idee in je achterhoofd. We besloten de shoot te laten plaatsvinden in de Soesterduinen, de kids kunnen daar lekker spelen zonder afgeleid te worden door bv verkeer etc. Ik was er zelf nog nooit geweest maar deze lokatie is echt een aanrader, een supermooi stukje natuur in NL! De kids waren al snel gewend aan mij, de oudste Castiël iets sneller dan Kian. Maar toen we eenmaal het woord 'bellenblaas' noemden ging ook Kian helemaal los! Klik hier voor de foto's van deze shoot en anders kidsfotoshoots.

Zwangerschapsfotoshoot in de duinen by Maria Nevels

Jullie hebben Kim al een keer eerder zien langskomen op foto's van een shoot bij mij thuis. Kim wilde toen graag een shoot voor zakelijke foto's. Toch konden we het niet laten om ook haar buik op de plaat te leggen die toen al goed begon te groeien. Maar we hadden nog een andere afspraak in het vooruitzicht, namelijk een fotoshoot in de duinen als Kim rond de 7 maanden zwanger zou zijn, de echte zwangerschapsshoot! Het was een heel avontuur! Het weer was niet echt fantastisch, het waaide behoorlijk. We besloten daarom een shoot op het strand maar over te slaan en een windvrij stukje in de duinen op te zoeken. De duinen bij Wassenaar werd onze lokatie voor de shoot. Het was mede door het stormachtige weer lekker rustig, weinig wandelaars en toeristen, vonden wij niet erg! We zochten een mooie spot in de duinen met verschillende achtergronden, zandvlaktes, bomen en heide.

 

Klik op de foto voor het resultaat van deze shoot en andere zwangerschapsfotoshoots.